• 3 dolog, amit nem tudtál a bogárevésről
    2020. FEBRUÁR 10.

    3 dolog, amit nem tudtál a bogárevésről


    Újonságaink között már egy jó ideje megtalálhatjátok a különlegesebbnél különlegesebb ízesítésű, tücsköket, szöcskéket, lárvákat, amik talán elsőre vad ötletnek tűnhetnek, de közel sem annyira távoli dolog, mint amennyire gondolod.


    1. Eddig is etted már, csak nem tudod, de te talán rémlik, hogy a különböző joghurtok színezékét valójában a kárminvörös (E120) előállításához szükséges bíbortetűből nyerik. 


    2. Hollandiában, Svájcban, Nagy-Britanniában, Belgiumban és Dániában már évekkel ezelőtt divatba jött, így mára már a supermarketekben nem számít szokatlan látványnak, illetve hamburger formájában is kapható.


    3. Egyes rovarok nemcsak telített zsírsavakban gazdagok, hanem kiváló kalcium- és vasforrások is. A Mopane selyemhernyónak bőven magasabb a kalciumtartalma, mint a sertéshúsé. 

    Hozzászólás (0)

    Vélemény: