Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • 3 dolog, amit nem tudtál a Szent Patrik napról
  2020. MÁRCIUS 16.

  3 dolog, amit nem tudtál a Szent Patrik napról


  Még ha idén nem is lesz óriási, zöld maskarás ünneplés, Szent Patrik napjáról akkor is meg kell emlékezni. Íme néhány infó, amit biztosan nem tudtál.

  1. Szent Patrik nem volt se Patrik, se ír

  Szent Patrik Maewyn Succatként született a római uralom alatt lévő Britannia provinciában. Ír fosztogatók rabolták el, és eladták rabszolgának. Juhokat kellett őriznie. Megszökött, Britanniába ment, és egy kolostorban lelt menedékre. Pappá válásakor vette fel a Patricius nevet. Egy jelenés biztatására visszatért Írországba, hogy az ott élő pogány íreket a keresztény hitre térítse. Szent Patrik Írország fő védőszentje, és egy legenda szerint ő lesz az, aki ítélkezik az írek felett az ítélet napján.

  2. Szent Patrik napon kéket kéne hordanunk

  Eredetileg a kék szín tartozott Szent Patrikhoz, még van is ennek a színnek egy árnyalata, amit róla neveztek el. Aztán a történelem folyamán a gondolat, hogy a szent napján lóherét tűztek a gomblyukukba egy politikai eszmével, Írország függetlenségével is társult, így a zöld viselet az ezzel való szimpatizálást is jelentette, és szép lassan a zöld lett az ünnep uralkodó színe.

  3. Miért éppen március 17-én van?

  461-ben március 17-én halt meg Szent Patrik, ezért ez a nap a szenté. A katolikus egyház hagyománya mögött az a gondolat áll, hogy ez az a nap, mikor a mennybe ment a szent.  Hozzászólás (0)

  Vélemény: