Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • 3 érdekesség a Stranger Things sorozatról, amiket valószínűleg még nem hallottál
  2021. AUGUSZTUS 27.

  3 érdekesség a Stranger Things sorozatról, amiket valószínűleg még nem hallottál


  Legnagyobb sajnálatunkra a kedvenc sci-fi-horrorunk, a Stranger Things negyedik évadának premierjét áttették 2022-re. Hogy jobban bírjátok a hosszas várakozást, hoztunk nektek pár érdekességet a sorozattal kapcsolatban!


  1. Valódi összeesküvés-elméleten alapul

  Sőt, a sorozat eredeti címe Montauk lett volna, az azonos nevű városban 1983-ban történt állítólagos kísérlet után. Természetesen nincs semmi bizonyíték arra, hogy a Montauk Project valójában megtörtént volna (hiszen senki nem találkozott különleges képességű gyerekekkel még Amerikában, a Long Islandi félszigeten található település környékén sem), de az összeesküvés-elméletek ettől függetlenül elterjedtek, még a Lost című sorozatban is utaltak rá! Mi csak örülünk az ilyen teóriáknak, hiszen ezt az izgalmas sorozatot is ez inspirálta.


  2. 906 fiút és 307 lányt hallgattak meg a szerepekre

  A rendező Duffer testvérek nem aprózták el a szereplőválogatást, összesen 1213 fiatal színészpalántát hallgattak meg a főszerepekre. A gyerekeknek a pilot epizódból és a Stand By Me című film jeleneteiből kellett felolvasniuk a meghallgatáson. A számok arányából leolvasható, hogy Eleven szerepére több színészt hallgattak meg, mint a fiúkéra. Millie Bobby Brown nem csak a rendezők elismerését vívta ki, még Stephen King is támogatta egy tweetjében, egy korábbi szerepével kapcsolatban. A horror műfaj mesterének véleménye márpedig sokat nyom a latban egy ilyen szerep kapcsán - bár szerintünk egyértelműen megkapta volna a szerepet a színésznő az író támogatása nélkül is. További érdekesség, hogy Gaten Matarazzo azonnal megkapta Dustin szerepét a seregnyi jelentkező ellenére - és milyen jó döntés volt neki adni a karaktert!


  3. Eleven ruháját az E.T. inspirálta

  Ki ne emlékezne Eleven ikonikus jelmezére az első évadból, a rózsaszín ruhára és a szőke parókára. Neked is ismerős volt valahonnan ez a szett? Nem véletlen, hiszen az E.T. című klasszikusban is ezekkel a ruhákkal álcázták a kis űrlényt. Az Elevent játszó Millie Bobby Brown elárulta, hogy a rendezők kifejezetten arra kérték őt, hogy E.T. karakteréből merítsen inspirációt, hiszen a fiúk között ő szinte űrlénynek kell, hogy tűnjön. Pluszban még a bicikli motívuma is párhuzamot von a két alkotás között! Véletlen lenne? Szerintünk nem!


  Ismerted ezeket az érdekességeket? Tudsz olyat mondani, amiről mi nem hallottunk még?


  Forrás: mentalfloss.com

  Kép: strangerthings-experience.com​

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: