• 5 dolog amit nem tudtál a Harry Potter-szériáról
  2021. NOVEMBER 23.

  5 dolog amit nem tudtál a Harry Potter-szériáról


  Ha rajongója vagy a Harry Potter univerzumnak, valószínűleg nagyon sok mindent tudsz mind a filmekről, mind a könyvekről. Mi azonban megkockáztatjuk, hogy tudunk olyan érdekességet mondani, amivel még te sem találkoztál rajongásod évei alatt! 


  1. Megvan az oka annak, hogy miért nem zöld Harry szeme a filmekben

  Ha elvetemült rajongója vagy a könyveknek, valószínűleg neked is feltűnt, hogy az ikonikus zöld szemszín helyett Harry szeme a filmekben kék. Mindennek azonban megfelelő magyarázata is van! A forgatás során zöld kontaktlencsét használtak volna, ám ez Daniel Radcliffe-nél allergiás reakciókat váltott ki. Mivel a színész már a Harry Potter szemüveg miatt is allergiától szenvedett, így a kontaktlencse használatát végül hanyagolták a filmek készítése során.


  2. Hóborc jeleneteit leforgatták, de végül mégse került be a filmbe

  Sokan hiányolták a mókás szellemet, Hóborcot a filmekből, de azt kevesen tudják, hogy a jelenetei fel voltak véve, csak végül a rendező, Chris Columbus úgy érezte, nem néz ki jól a szellem a filmekben. A szeleburdi karaktert Rik Mayall brit komikus játszotta volna.


  3. Hisztis Mirtill karakterének érdekes inspirációja volt

  A folyton zokogó szellemlány karakterét nem más ihlette, mint a női illemhelységekben gyakran előforduló síró lányok. Rowling a Pottermore-on kifejtette, hogy gyakran találkozott a női WC-ben szomorkodó lányokkal az élete során, és tudomása szerint ez a jelenség kifejezetten a női mosdókra jellemző, ezért élvezettel helyezte Harry és Ron karakterét ebbe a számukra teljesen ismeretlen szituációba.


  4. Muglik nem tudnak bájitalt készíteni

  Pedig csak össze kéne gyűjteniük a hozzávalókat és a recept alapján elkészíteniük, nem? Nos, Rowling szerint nem ilyen egyszerű a dolog. Varázserő, és ami még fontosabb: varázspálca nélkül csak furcsa ízű és sok esetben mérgező főzetek jönnének létre. Szóval figyelmeztetünk, ne próbáld meg otthon elkészíteni a szerelmi bájitalt, akármennyire is csábító ötletnek tűnik!


  5. Az eredeti tervek szerint Arthur Weasley meghalt volna

  Harry Potter története a jó és a rossz küzdelmét dolgozza fel, és az írónő szerint egy ilyen epikus, köteteken átívelő küzdelem nem tűnt volna valósnak, ha csak gonosz karakterek halnak meg. Rowling tervei szerint a Weasley család feje, Arthur Weasley meghalt volna a Főnix Rendjében, amikor Nagini megtámadja őt, de végül az mentette meg a karakter életét, hogy túl jó apafigura - az írónő szerint az egyetlen jó apa az egész szériában. Cserébe sajnos Remus Lupin és Nymphadora Tonks karakterei estek áldozatul a történetet lezáró csatának, magára hagyva a kis Teddy Lupint, mindegy visszhangjaként annak, ami Harryvel történt kiskorában.


  Fotó: img.netzwelt.de

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: