Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • 5 érdekes tény a Halloween-ről
  2021. OKTÓBER 14.

  5 érdekes tény a Halloween-ről


  Lassan újra itt az ideje jelmezbe bújni, töklámpást faragni, és édességért körbejárni az utcát. Hoztunk Neked 5 érdekességet erről a különleges éjszakáról. 


  1. Az első lámpásokat nem sütőtökből készítették, hanem fehérrépából. Ennek alapjául szolgál, a Jack O’Lantern története.

  2. Egy régi amerikai hagyomány szerint, ha Halloween éjszakáján pókot látsz, az azt jelenti, hogy elhunyt szeretted szelleme figyel téged.

  3. A néphagyomány szerint, ha kifordítva veszed fel a ruhádat, és elkezdesz visszafelé sétálni, akkor Halloween éjjelén boszorkányt fogsz látni.

  4. Az ősi kelták édességekkel próbálták megbékíteni a gonosz szellemeket. Az egyház később arra buzdította az ünnep résztvevőit, hogy járjanak házról-házra a mindenszentek előestéjén, és kérjenek ételt cserébe azért, hogy imádkoznak a halottakért. Ebből alakult ki az a szokás, hogy Halloweenkor a gyerekek bekopogtatnak az emberekhez és édességet követelnek.

  5. A világon több ezren szenvednek a samhainopfobia nevű betegségben, amely a Halooween-tól való irracionális félelmet jelenti.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: