Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • 5 játékötlet, ami még a leglaposabb házibulit is megmenti
  2020. AUGUSZTUS 18.

  5 játékötlet, ami még a leglaposabb házibulit is megmenti


  Ha házibulit szervezel, érdemes előre kigondolnod néhány vicces játékötletet arra az esetre, ha kezdene a hangulat ellaposodni és a vendégeid a telefonjukat kezdenék el nyomkodni. Összeszedtünk nektek néhány mentő ötletet ilyen alkalmakra. 

  1. Ki vagyok én? – A játékosok kis cetlikre felírják egy-egy közismert személy, filmes karakter vagy mesehős nevét, majd a mellettük ülőnek adják úgy, hogy az ne lássa, mi van a papírra írva. A papírt mindenki a homlokára ragasztja és indulhat a játék. Minden körben egy-egy kérdést szabad feltenni, ami közelebb visz ahhoz, hogy kitaláljátok, mi lehet a fejetekre írva. Aki először kitalálja, az nyer. 

  2. Titkos szó - Tökéletes játék egy sokfős baráti vagy családi vacsorához. A játék kezdetén minden játékos fel kell, hogy írja a saját nevét egy papírra, egy másikra pedig egy nevetséges vagy ritkán használt szót, kifejezést. A cetlik megkeverése után mindenki húz egy nevet és egy szót. Az est folyamán beszélgetésbe kell elegyednetek a húzott személlyel és a beszélgetésbe beleszőni az adott szót, úgy hogy ezzel ne buktassa le magát. 

  3. Ki az, aki…? - Ez a játék az ivós játékoknak azon fajtája, ami az agyat és a kreativitást is megdolgoztatja, nem csak a májat. Minden játékos egymás után sorban feltesz egy vicces kérdést, ami úgy kezdődik, hogy Ki az, aki a legnagyobb eséllyel… (pl. kérné fel Chewbaccát táncolni egy buliban)? Minél elvetemültebbek és életszerűtlenebbek a kérdések, a játék annál viccesebb. A kérdés feltétele után mindenki rámutat arra a személyre, akiről a legjobban el tudná ezt képzelni. Mindenki annyi kortyot iszik az italából, ahányan abban a körben rámutattak. 

  4. Mit mutattam? - A játékosok sorban állnak egymás mögött. A leghátul álló kitalál egy több mozdulatból álló koreográfiát. Az előtte álló személy felé fordulva végig nézi a mozdulatsort, visszafordul és megpróbálja elmutogatni ugyanazt a felé forduló előtte állónak. Ez így megy egészen addig, amíg az üzenet el nem jut a sor elején állóhoz. Nagy valószínűséggel, mire ez megtörténik, a mozdulatsornak semmi köze sem lesz az eredeti verzióhoz. Minél összetettebb és mókásabb a koreográfia, annál jobban fogtok közben szórakozni. 

  5. Fekete, fehér, igen, nem - A játékot egyszerre ketten játszák. Az egyikük kérdéseket tesz fel, a másiknak pedig úgy kell rájuk minél gyorsabban válaszolnia, hogy ne mondja ki a fekete, fehér, igen vagy a nem szavakat. Megbolodíthatjátok a játékot úgy is, hogy még több tiltott szót adtok a listához, illetve ha a tévesztőnek büntetésből bele kell innia az italába, amikor kimondja a tiltólistás szavak egyikét. 

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: