Termékek
Felfedezés

Kiemelt javaslatok

BLOG & INSPIRÁCIÓ

5+1 érdekesség, amit minden Jóbarátok fannak tudnia kell

Ha a Jóbarátok hatalmas rajongója vagy, valószínűleg rengeteg érdekes infót tudsz a sorozatról. Viszont mi most összegyűjtöttünk néhányat, amikkel lehet hogy még te sem találkoztál!

 

1. A szökőkút

Sajnos az ikonikus főcímdalban látható szökőkutat hiába keresnétek New Yorkban. A felvétel a Warner Bros. Stúdióban készült Kaliforniában.  

 

2. Monica és Joey

Az eredeti tervek szerint Monica Joey-val jött volna össze Chandler helyett. El tudjátok képzelni, milyen lett volna így a sorozat? Mi alig. Végül Monica azért kötött ki Chandler mellett, mert a stúdió közönsége hatalmas lelkesedéssel fogadta ezt az ötletet, így átírták az eredeti sztorit.

 

3. A gót Phoebe

Kevés furcsább dolgot tudunk elképzelni, mint egy gót stílusú Phoebe, az eredeti ötlet mégis ez volt. Végül mire a sorozat a végső formáját elérte, Phoebe karaktere is megtalálta azt a személyiséget, akinek rajongói lettünk.

 

4. A kanapé

A Jóbarátokról mindenkinek eszébe jut az ikonikus narancssárga kanapé, amin a jóbarátok kortyolgatják a kávéjukat. Ez a kanapé sokáig a Warner Bros. Stúdió padlásán porosodott, míg meg nem találta hivatását a Jóbarátok kanapéjaként. Ki gondolta volna, hogy ami az egyik pillanatban szemét, a rá következő pillanatban hirtelen egy világhírű sorozat állandó “szereplője” lesz…

 

5. A fehér kutya

A nagy fehér kutya, amit a sorozat története szerint Joey Az életünk napjaiért kapott fizetéséből vásárolt, a valóságban Jennifer Aniston tulajdona volt. A színésznő a forgatás első napján kapta ajándékba az egyik barátjától az ikonikussá vált darabot, hogy hozzon neki szerencsét. Szerintünk bejött! 

 

+1. Az ajtószámok

A sorozat elején Monica ajtaján az 5-ös szám lóg, de később a 20-as szám veszi át a helyét. Mindez azért történt, mert a sorozat készítői rájöttek, mivel a lakás az emeleten van, a valóságban is nagyobb szám lógna az ajtón. Chandler és Joey lakásának száma is ez okból változott 4-ről 19-re.

 

Forrás: Cosmopolitan

Kép: The Times