• A csavarhúzóm nélkül soha!
  2016. MÁJUS 30.

  A csavarhúzóm nélkül soha!

  Mindenkinek megvan a maga dilije, ami nélkül nem hajlandó elindulni. Van, akinek ez a szájfény, van akinek a multifunkcionális bicska, és van akinek a segélyhívó számokkal megtömött mobil. Azok, akik szeretik maguk megoldani a dolgaikat, komoly érzelmi kötődést képesek kialakítani egy könnyen hordozható és praktikus szerszámkészlettel és/vagy multifunkcionális szerszámokkal, mint pl. a svájci bicska.

  Néhány évvel ezelőtt a svájci bicska volt a férfiasság netovábbja: azt hirdette, hogy a gazdája mindenre felkészült, semmi elől nem futamodik meg, amúgy is tanult (vagy legalábbis tapasztalt) és tájékozott, aki szereti a maga kezében tartani a sorsát, és nem húzódozik mások megmentésétől sem (afféle McGiver). Két baj volt csak vele, hogy a rendkívül értékes szerszám általában a zsebben lapult, és csak vészhelyzetben hirdette nyilvánosan tulajdonosa férfiasságát (hacsak nem a zseben alkotott domborulat némileg áthallásos látványa révén mégis engedett a nagyvilág számára sejteni valamit :)), illetve, hogy lévén fegyver, mondjuk Disneylanedbe nem engednek be vele.

  A multiszerszám karkötők a svájci bicska piperkőc utódai. Állítólag a tervező (Ben Rivera a multifunkcionális szerszámokat gyártó Leatherman Tool Group vezetője) egy a fent felvázolt helyzetben érezte meg a késztetést a szerszám és az ékszerek házasításának. Hát egy rendes függő egy ilyen szituban tényleg úgy érezhette, mintha mezítelenül lökték volna be a visongó gézengúzok közé, így teljesen érthető az akut tervezési vágy.

  A jól sikerült eszköz megjelenésre masszív és férfias karlánc, amelynek minden szeglete a megfelelő céllal lett kialakítva. Összesen 25 szerszám található rajta, de a láncszemei az igények szerint cserélhetőek, így szabadon alakíthatjuk, hogy ne legyen rajta fölösleges, illetve meg legyen minden, ami kell. Találhatunk rajta számtalan méretű és alakú csavarhúzót, csavarkulcsot, imbuszkulcsot, különféle vágószerszámokat (dróthoz, kötélhez, üveghez), Phillips csavarhúzót, sim-kártya nyitó kézikészüléket stb..

  Természetesen a bicska és a karkötő nem igazi ellenfelek, hiszen a multiszerszám ékszer szúró és vágóeszköz híján szabadon felvihető pl. repülőgépre és más szigorúan őrzött helyekre is, így bármikor velünk lehet (még akkor is, ha nincs mondjuk zsebünk).

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: