Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • A Polaroid megint papírképben nagy
  2015. MÁJUS 28.

  A Polaroid megint papírképben nagy

  A mai napig polaroidképnek hívják azokat a papír fotókat, amelyeket a Polaroid által készített, ún. direktpozitív eljárást alkalmazó gépekből kerültek ki. Ezekben a sötétkamra gyakorlatilag a fényképezőgépbe volt építve, így minden technikai feltétel adott volt ahhoz, hogy ott helyben elő is hívja az elkészített fényképet. A jellegzetes, vastag, nejlonborítású polaroid fotók gépei és filmtekercsei is kb. tízszer annyiba kerültek, mint a negatív filmre dolgozó konkurensek, ugyanakkor gyakran volt gond a működésükkel is. A képek időnként besültek, továbbá 15 ºC alatt és 35 ºC felett egyáltalán nem lehetett őket használni.

  A digitális fényképezőgépek, majd nem sokkal később az egyre növekvő színvonalú és egyre nagyobb felbontású képeket készíteni tudó kamerát tartalmazó telefonok majd okostelefonok megjelenésével a fotófilmek és filmelőhívás ideje leáldozott. A filmes gépek használati aránya nagyon lecsökkent, így az előhívás, mint szolgáltatás köre is beszűkült.


  Így a Polaroidnak is új utakat kellet keresni, és meg is találta, híven folytatva az azonnali képkészítés immáron több évtizede nekik dedikált feladatát. A Polaroid Zip Instant Mobile Printer aprócska készülékét mindenhova magunkkal vihetjük, és az okostelefonnal készített képeinkről azonnal papírképet készíthetünk a segítségével. A telefon és a Zip között Bluetooth segítségével lehet kapcsolatot teremteni. 


  Természetesen nem ez az első fényékép-nyomtató, amellyel a Polaroid kínálatában találkozhatunk, de ez a legkisebb, és legegyszerűbb modul. Ezzel nem lehet fényképezni, nem lehet a fotópapír méretét változtatni a pici (az eredeti polaroidképeknek nagyjából megfelelő) 5x7 cm-s arányról. Ugyanakkor a legkisebb táskában is elfér és kevesebb mint 10 mp alatt nyomtatja ki a képet, cinkes (nulla tinta) papírra.

  A papírt külön kapható kis tasakból az alsó fedőlap lepattintása után kell beletenni. A telefonra le kell tölteni a Polaroid applikációját, amely nem csak a nyomtatást vezérli, de minimálisan a képet is tudjuk szerkeszteni vele. És indulhat is a nyomtatás!


  A Polaroid nem nyújt kevesebbet, mint a klasszikus, mindenki által ismert gép esetében is vállalt: egyszerű használat, könnyen hordozható és mutatós megjelenés, gyorsaság. Olyan helyen, ahol mások is igényt tarthatnak az elkészülő fotókra (pl. esküvő, koncert, kirándulás), hatalmas népszerűségre tehetünk vele szert!

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: