Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • A világ legcsípősebb paprikái. Te bevállalnád?
  2020. OKTÓBER 20.

  A világ legcsípősebb paprikái. Te bevállalnád?


  1. Carolina Reaper (2,200,000 SHU)

  A Carolina Reaper, amely eredetileg a HP22B nevet viseli és a Capsicum chinese családjába tartozik. 2013-ban erősségben Guinness rekorder volt a chili paprikák között.

  Ízvilága első harapásra gyümölcsös, utána fokozatosan felépülő csípősség következik. Mint ha égő parazsat rágnánk.

  Csípősségét a kapszaicin vegyület adja, melyet a Scoville skálán mérnek. A hivatalos Guinnes World Record bejegyzése szerint a Winthrop Egyetem mérései alapján 2013-ban a legcsípősebb darab közel 2.200.000 SHU volt a skálán.

  2. Trinidad Moruga Scorpion (2,009,231 SHU)

  A Trinidad Moruga Scorpion a maga 2.009.231 SHU értékével a második legcsípősebb chili paprika a világon. Nevét a termés végén elhelyezkedő kis farokról kapta, ami hasonlít a skorpió farkához.

  Sok csípős chilit neveztek el arról a területről, ahonnan származik. Trinidad állam Moruga kerületében őshonos ez a paprika. 2012-ben még tartotta a világ legcsípősebb chili paprikája címet, de későbbi kísérletezgetéseknek köszönhetően megelőzte a Carolina Reaper, melynek SHU értéke jóval meghaladta azt. Az előző rekordtartó az indiai Bhut jolokia volt.

  3. 7 Pot Douglah (1,853,936 SHU)

  Egy újabb tagja a jól ismert 7 Pot családnak, mint a legjobb ízű és legcsípősebb paprikája. A hagyományos piros színű paprikától eltérőn barna színű, külseje göcsörtös egyenetlen.


  Forrás: chili.hu

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: