Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • Billentyűzet? Egér? Érintőképernyő? Minek az?
  2015. DECEMBER 04.

  Billentyűzet? Egér? Érintőképernyő? Minek az?

  Örök probléma, és láthatóan nem nagyon lehet rá átfogó és mindent eldöntő megoldást találni, hogy van-e szükség billentyűzetre a különféle kütyüinken, és ha igen, milyen méretű legyen, hogy legyen elérhető stb.. Vegyük például a BlackBerry esetét, amely sokáig kitartott messze földön híres, döntött felületű billentyűzete mellett, majd három évvel ezelőtt bedőlt a piaci trendnek és megalkotta a Z10-et, amely teljes felületén érintőképernyős okostelefon. Azonban a további fejlesztések során már egymás után jöttek ki a fizikai billentyűzettel rendelkező modellek és az érintőképernyősök, bizonyítva, hogy nem az érintőképernyő az innováció egyértelmű útja.

  Ugyanakkor nem nagyon van okostelefon-tulajdonos a Földön, akinek ne akadt volna még gondja az érintőképernyős telefonja virtuális billentyűzetével: túl kicsi, nem elég vagy éppen túlérzékeny, nehezen hozzáférhető stb. Ezt óhajtotta kiküszöbölni egy korábban bemutatott projekt, amely lehetővé tette a billentyűzet kivetítését egy sima felületre, ahol a kívánt méretben vehettük igénybe a virtuális billentyűzetet.


  Ez sem feltétlenül megoldás, hiszen nem mindig van hova kivetíteni, és a szigorú rendszer szerint felépülő billentyűzet még mindig megtartotta a maga kötöttségeit. A Gest elnevezésű eszköz minden létező láncot lerázva teszi lehetővé a kütyüink kezelését!

  Szeretnéd az ujjad egy mozdulatával váltani az applikációkat? Szeretnéd a monitorod úgy használni, mintha érintőképernyős lenne, bár nem az? Szeretnéd a prezentációdat úgy lapozni, hogy nem kell keresned hozzá a megfelelő gombot a billentyűzeten, vagy éppen az egeret? Használd ezt a kézre húzható innovatív megjelenésű eszközt, és mindössze az ujjaid vagy a kézfejed mozdulataival irányítsd az eszközeidet. Minden ujjra jut egy szenzor, és a tenyeredet is átfogja egy érzékeny pánt, amelyben mindenféle mozgásérzékelő kapott helyet.


  Bármilyen mozdulatot programozhatsz bármilyen számítógép (okostelefon, tablet) applikációihoz, a kihasználás lehetőségeinek csak a fantáziád szabhat határt! A Gest okoskesztyű lehetővé teszi, hogy bármely eszközöd távolról irányítsd: pl. felhangosítsd vagy lehalkítsd a zenét, elindíts vagy kikapcsolj egy programot, változtasd a hangerőt stb.


  A projekt a Kickstarteren keresi a támogatóit.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: