• Billentyűzet? Egér? Érintőképernyő? Minek az?
  2015. DECEMBER 04.

  Billentyűzet? Egér? Érintőképernyő? Minek az?

  Örök probléma, és láthatóan nem nagyon lehet rá átfogó és mindent eldöntő megoldást találni, hogy van-e szükség billentyűzetre a különféle kütyüinken, és ha igen, milyen méretű legyen, hogy legyen elérhető stb.. Vegyük például a BlackBerry esetét, amely sokáig kitartott messze földön híres, döntött felületű billentyűzete mellett, majd három évvel ezelőtt bedőlt a piaci trendnek és megalkotta a Z10-et, amely teljes felületén érintőképernyős okostelefon. Azonban a további fejlesztések során már egymás után jöttek ki a fizikai billentyűzettel rendelkező modellek és az érintőképernyősök, bizonyítva, hogy nem az érintőképernyő az innováció egyértelmű útja.

  Ugyanakkor nem nagyon van okostelefon-tulajdonos a Földön, akinek ne akadt volna még gondja az érintőképernyős telefonja virtuális billentyűzetével: túl kicsi, nem elég vagy éppen túlérzékeny, nehezen hozzáférhető stb. Ezt óhajtotta kiküszöbölni egy korábban bemutatott projekt, amely lehetővé tette a billentyűzet kivetítését egy sima felületre, ahol a kívánt méretben vehettük igénybe a virtuális billentyűzetet.


  Ez sem feltétlenül megoldás, hiszen nem mindig van hova kivetíteni, és a szigorú rendszer szerint felépülő billentyűzet még mindig megtartotta a maga kötöttségeit. A Gest elnevezésű eszköz minden létező láncot lerázva teszi lehetővé a kütyüink kezelését!

  Szeretnéd az ujjad egy mozdulatával váltani az applikációkat? Szeretnéd a monitorod úgy használni, mintha érintőképernyős lenne, bár nem az? Szeretnéd a prezentációdat úgy lapozni, hogy nem kell keresned hozzá a megfelelő gombot a billentyűzeten, vagy éppen az egeret? Használd ezt a kézre húzható innovatív megjelenésű eszközt, és mindössze az ujjaid vagy a kézfejed mozdulataival irányítsd az eszközeidet. Minden ujjra jut egy szenzor, és a tenyeredet is átfogja egy érzékeny pánt, amelyben mindenféle mozgásérzékelő kapott helyet.


  Bármilyen mozdulatot programozhatsz bármilyen számítógép (okostelefon, tablet) applikációihoz, a kihasználás lehetőségeinek csak a fantáziád szabhat határt! A Gest okoskesztyű lehetővé teszi, hogy bármely eszközöd távolról irányítsd: pl. felhangosítsd vagy lehalkítsd a zenét, elindíts vagy kikapcsolj egy programot, változtasd a hangerőt stb.


  A projekt a Kickstarteren keresi a támogatóit.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény:
Stranger Things érdekességek
2020. ÁPRILIS 22.

Stranger Things érdekességek

Te mibe szólsz bele?
2016. MÁJUS 26.

Te mibe szólsz bele?

Tökéletes szakáll otthon is!
2020. MÁRCIUS 27.

Tökéletes szakáll otthon is!