Termékek
Felfedezés

Kiemelt javaslatok

BLOG & INSPIRÁCIÓ

Érdekes húsvéti szokások a nagyvilágból

1. AUSZTRÁLIA

1991-től Ausztráliában a húsvéti nyuszit húsvéti erszényes nyúlra cserélték, ugyanis az országban a nyulak kártékony állatnak számítanak, amik tönkreteszik termést. Így Ausztráliában a nagy cégek csoki erszényes nyuszikat gyártanak, ezzel is segítve a veszélyeztetett faj helyzetét.

2. NORVÉGIA

Norvégiában eszméletlen  furcsa szokások vannak Húsvétkor. Itt az emberek krimi témájú könyveket olvasnak, amiket kifejezetten Húsvétkor adnak ki, norvégul Paaskekrimmen-eket. A hagyomány 1923-ban kezdődött, amikor egy könyvkiadó elkezdte reklámozni a legújabb krimi kötetét az újságok címlapjain. A reklám olyannyira hasonlított a valós  hírekhez, hogy az emberek alig tudták megkülönböztetni őket.

3. CSEHORSZÁG, SZLOVÁKIA

Ezeket az országokat inkább kerüljük el húsvét idején,  hiszen az ottani hagyomány szerint, Húsvét Hétfőn a férfiak saját kezűleg, szalagokkal díszített fűzfaágakkal csapkodják meg a hölgyeket. :D Persze csak viccesen. A legenda úgy szól, hogy a fűzfa az első fa, amely virágba borul tavasszal, így annak ágai hivatottak „átörökíteni” a fa élettel teliségét és termékenységét a nőkbe. Hát, mi maradjunk inkább a kölninél. :D