Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • Furcsa karácsonyi szokások a világ minden részéről
  2020. NOVEMBER 06.

  Furcsa karácsonyi szokások a világ minden részéről


  Ha karácsonyi szokásokról beszélünk, a külföldieknek furcsa lehet a szaloncukor imádatunk, pedig nekünk teljesen természetes nasinak számít decemberben. Most összeszedtünk néhány tradíciót, ami számunkra lehet meghökkentő, pedig más országokban évtizedek, századok óta művelik.

  Svédország

  Már 1966 óta tart a hagyomány, hogy Gävle város főterére egy 13 méter magas szalmakecskét állítanak. Fun fact, hogy minden évben megpróbálják felgyújtani szegényt a karácsonyi trollok,  eddig 23 alkalommal sikerült is.

  Fülöp-szigetek

  Minden karácsony estét megelőző szombaton tartják meg a fővárosban az óriás lámpásfesztivált. A versenyben 11 település vesz részt, az a cél, hogy a leginkább kidolgozott, legtökéletesebb óriáslámpást alkossa meg. Ezek a lámpások eredetileg félméteresek voltak, origami papírból és gyertyából készültek, manapság inkább a színek harmóniája a cél.

  Japán

  Japánban a Karácsony lazább keretek között zajlik, inkább divatból vezették be. Ők is feldíszítik a lakást fényekkel, és ajándékoznak is, azonban a vacsorát általában a sarki KFC-ből oldják meg, úgyhogy az ottani leányvállalat már karácsonyi menüvel is készül decemberben. 

  Venezuela

  Karácsony napján Caracas lakói görkorcsolyával mennek templomba. Az utakat lezárják az autók elől, hogy a reggeli misére gurulókat semmi se akadályozza. Mise után pedig jöhet a hagyományos tamales–evés: a hússal töltölt, gőzölt wrap. 


  Hozzászólás (0)

  Vélemény: