• Harry Potter kvíz komoly fanoknak
    2020. NOVEMBER 29.

    Harry Potter kvíz komoly fanoknak


    1. Melyik horcruxot pusztították el először?

    A.  a medált

    B. a gyűrűt

    C. a naplót

    D. a diadémot


    2. Milyen fajta sárkány volt Norbert(a), Hagrid kis kedvence?

    A.  Norvég Tarajossárkány

    B. Magyar Mennydörgő

    C. Svéd Sróforrúsárkány

    D. Kínai Gömbsárkány


    3. Mi Luna Lovegood patrónusa?

    A. Macska

    B. Nyúl

    C. Vidra

    D. Pillangó


    4. Hány éves volt Nicholas Flamel, mikor meg kellett semmisítenie a Bölcsek Kövét?

    A. 498

    B. 665

    C. 521

    D. 599


    5. Milyen szerepet játszott Viktor Krum a Kviddics Világkupa során?

    A. Semmilyet, csak nézőként volt jelen

    B. Elkapta a cikeszt, ezzel Bulgária győzött

    C. Lesérült a Vronszkij-féle műbukás közben, kis időre leállt a meccs

    D. Bár elkapta a cikeszt, Írország győzött


    6. Mi nem Halloweenkor történt?

    A. Lily és James Potter meggyilkolása

    B.Sirius Black betört a Griffendél klubhelyiségbe

    C. Harry megkapja a Tekergők térképét

    D. Trollt találnak a pincében


    7. Milyen típusú Lucius Malfoy pálcája?

    A. Cseresznyefa, véla haj mag

    B. Nyárfa, unikornisszőr mag

    C. Rózsafa, főnixtoll mag

    D. Szilfa, sárkányszívhúr mag


    8. Kicsoda Florean Fortescue?

    A. A Varázslástan alapfokon szerzője

    B. A Szárnyas Vadkan kocsmárosa

    C. Auror a Mágiaügyi Minisztériumnál

    D. Fagyizója van az Abszol úton



    9. Hány knútot ér 1 galleon?

    A. 10 knútot

    B. 493 knútot

    C. 29 knútot

    D. 132 knútot


    10. Hogy hívják az amerikai varázslóiskolát?

    A. Beauxbattons

    B. Ilvermorny

    C. Durmstrang

    D. Castelobruxo


    11. Hol található a Szükség szobája?

    A. ötödik emelet, két páncél között

    B. harmadik emeleti folyosó, jobb oldali része

    C. hetedik emelet, baloldali folyosó

    D. alagsor, a Hugrabug klubhelyiséggel szemben



    12. Milyen lény az obskuráló?

    A. Olyan gyerek, akinek bár a szülei varázslók, neki nincs ereje.

    B. Fiatalkorú varázsló, aki elnyomja a varázserejét, ami így egy nagy sötét erőként tör elő.

    C. Olyan varázsló, aki képes állattá változni.

    D. Olyan nő, akinek a családján átok ül, ezért idővel teljesen átváltozik valamilyen bestiává.









    Megoldás:

    1-C

    2-A

    3-B

    4-B

    5-D

    6-C

    7-D

    8-D

    9-B

    10-B

    11-C

    12-B


    Forrás: Cosmopolitan

    Fotó: Profimedia-Red Dot 



    Hozzászólás (0)

    Vélemény: