Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • Időjárás a szobában!
  2015. JÚNIUS 24.

  Időjárás a szobában!

  Régen az eljövendő klímát az időjárásházikó mutatta, amely a légnyomás változásai alapján a bundába öltözött férfi, vagy a pendelyben parádézó női figurát tolta előtérbe. Ennél egyértelműbb előrejelzést nem nagyon lehet elképzelni, de az időjárás finomságait (pl. meleg, de eső) ez a módszer sem volt képes megmutatni, ezért a világ tovább lépett.

  Napjainkban már számos lehetőség van, hogy megtekintsük az aktuális és az eljövendő időjárást, a média hírforrásaitól az internetes weboldalakon át a különféle okos kütyükre tölthető alkalmazásokig. Ezek jelzésrendszere többé-kevésbé egyértelmű (kedvencem az OS alapokon futó időjáráskütyü „napból eső esik” jelzése).


  A szobai időjárásgenerátor (leánykori nevén Tempescope) azonban egyszerűen nem tűr és nem okoz félreértést! A kb. 10x10x20-as üveg „akvárium” gyakorlatilag megjeleníti magában a kint tapasztalható (vagy a későbbiekben potenciálisan megtapasztalásra váró) körülményeket. Hogy egyértelműek legyünk: esik benne az eső, süt a nap, hó keletkezik benne stb.).

  Így most már csak rá kell pillantanunk a bűvös üvegdobozra és nem lehet tévedés, még akkor sem, ha olyan helyiségben töltjük a napunkat, ahol nincs ablak. A készülék dekorációs eszközeink sem utolsó, hiszen kifejezetten látványos: a napsugárzást imitáló megvilágításon kívül különféle jelző és hangulatkeltő fények is bele vannak építve.

  A Tempescope működésének alapja egy időjárás előrejelző applikáció, amelyet okostelefonra vagy tabletre kell letölteni. Ez a program küldi át Bluetooth igénybevételével a Tempescope-nak az adatokat, amely feldolgozza és megjeleníti a leírt körülményeket. A box belsejében hősugárzók, szivattyúk, kondenzátorok és lámpák gondoskodnak az időjárási tényezők megjelenítéséről, valamint a titokzatos dihidrogén monoxid nevű anyag, azaz a víz.


  A kütyü kereskedelmi forgalomban nem kapható, ugyanakkor a kitaláló, Ken Kawamoto saját weboldalán elolvashatjuk az elkészítési leírást, amelynek segítségével otthon megépíthetjük a sajátunkat. Ha lusták vagyunk, várjuk meg a forgalmazást, amelynek indulása a jövő évre tehető.


  Hozzászólás (0)

  Vélemény: