Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • Kíváncsi vagy arra mi történik otthon, amikor nem vagy ott?
  2015. DECEMBER 08.

  Kíváncsi vagy arra mi történik otthon, amikor nem vagy ott?

  Az elmúlt napokban ismét „robbant az internet”, egy szupercuki térfigyelő kamerára ájultak rá az emberek. Nem, nem a Mari nénis fotókra gondolok, amelyek két nap alatt tucatszor fordultak meg az ismerőseim körében, hanem arra a gyerekjátéknak kinéző aranyos műanyag bagolyra, amely az egyik leghightechebb és ezzel együtt legszívhezszólóbb webkamera, amivel manapság találkozni. Nem véletlen, hogy a Kickstarteren néhány nap alatt összegyűlt a gyártás indulásához szükséges összeg.

  Az Ulonak becézett kis kütyüről kívülről nem látszik, hogy mire való, akár egy aranyos dekorációnak is beillik, ez azért jó, hogy ha ne adj' Isten betörnének hozzád, nem ez lesz az első dolog, amit földhöz vág a rabló.


  A bagoly szemei LCD kijelzők, amelyeken a szemgolyó és pupilla kinézete előre megadott grafikai megjelenések, és a végtelen színskála alapján választható, beállítható. A működés során a bagoly a szemeivel folyamatosan gesztikulál, mozgásérzékelője révén oda fordítja a pupillát, ahova fókuszál. Ha lemerülőfélben van az akksi, álmosan lecsukódnak a pillák, ha feltöltésre kerül, olyan „szemet vág”, mintha most ébredt volna.

  Bekapcsolni a feje tetejének a megérintésével lehet, de ha szunnyadó módban hagyod (vagy azt érzékeli, hogy a vele közös wifi hálózatra csatlakozó mobiltelefon elhagyja a lakást), akkor kapcsol be, ha mozgást érzékel a hatókörében. Ha úgy állítod be, az aktuálisan érzékelt mozgásról fotót vagy video-t küld e-mailben, így ellenőrizheted a kutyát, vagy értesülhetsz arról is, hogy leesett egy levél a hibiszkuszról.

  Ha kedved tartja, okostelefonról (tabletről, számítógépről) bejelentkezve körbenézhetsz a szobában, ha megbízod Bagoly Urat, videóstreamet küld számodra pl. a gyerekszoba belsejéről. Így nem csak lakásőrnek használható, hanem amikor távol vagy a családodtól, bepillanthatsz a nélküled folyó mindennapokba, meglesheted a gyerekeket, így gyógyítva a honvágyad.


  A bagoly csőrébe építve kétoldalú tükör, kamera és mozgásérzékelő található, és ott rejtették el a mikrofont is. Pocakjában egy hangszóró, wifi-modul, a kamerát mozgató érzékelő, és a tölthető akkumulátor kapott helyet. A bagoly elhelyezése mágnessekkel történik, a fenekén található mágneslap erőteljesen illeszkedik a tetszőleges helyre felragasztott párjára.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: