• Lazíts! okosóra alkalmazásokkal
  2016. MÁJUS 11.

  Lazíts! okosóra alkalmazásokkal

  Ahogy egyre nagyobb lendületet vesz az okosóra mánia, úgy idomul egyre több játékfejlesztő az új hardverhez és rukkol elő ötletesebbnél ötletesebb alkalmazásokkal. Csak hogy tisztában legyünk az okosóra piac dinamizmusával: 2014 negyedik negyedéve és 2015 azonos időszaka között az eladás világszerte 316% -kal növekedett és a leszállított 8.1 millió készülékkel már a patinás svájci óra eladást is túlszárnyalta. A legnagyobb játékos a piacon az Apple okosórája, amely a piac 63% -át hasította ki, amit messze lemaradva (16%) követ a Samsung intelligens hordható készüléke.

  Úgy tűnik, az Android Wear rendszerű app fejlesztések lemaradásban vannak az okosóra piacon, de a játékfejlesztők többsége - okosan - kidobja játékát mindkét típusú készülékére. Habár nagy eséllyel nem a játékok miatt fogsz okosórát vásárolni magadnak, de tény, hogy sok játék igenis kompatibilis a hordható modullal és figyelem... függőséget okozhat! Álljon itt példaként négy szuper szórakoztató játék alkalmazás, amely tuti segít elütni az időt a metrón vagy az ebédszünetben.

  1.   Tamagotchi Classic

  A Tamagotchi visszatért! Azok, akik újra szeretnék élni a 90 -es évek virtuális háziállat gondozó őrületét, most megtehetik Apple vagy androidos órájukon. A mobilos alkalmazáshoz hasonlóan az app értesítőt küld, amikor a bináris hörcsögöd éhes, szomjas vagy tisztába kell rakni. Sajnos, ahogy általában az okosórára készített játékokkal lenni szokott, az alkalmazás korlátozott funkciót tud kínálni, ellentétben az iOS mobilos változatával. Például, nem tudsz játszani az állatkáddal okosórán keresztül, és az animációk skálája is eléggé korlátozott. Ugyanakkor, ha párosítod a mobilodra telepített iPhone vagy androidos alkalmazással, máris teljes értékű Tamagotchi élmény részese lehetsz. 


  A Bandai Namco egyébként nem először próbálkozik revitalizálni múlt évezredbeli játékát, de a jelenlegi változata az okosóra masszív terjedésének köszönhetően látszólag elnyerte a játékosok tetszését. A cégnek számos anime rajzfilm ihletésű játéka van, mint például a Dragon Ball, Sailor Moon és One Piece világra épülő játékappok. Tekintsétek meg a Bandai Namco teljes játék választékát az iTunes webes áruházban.

  2. Pokerstars Clock

  Ha egyike vagy azoknak, akik szeretnek a mobiljukon vagy tabletjükön online kártyajátékokat - különösképp pókert - játszani, bajnokságokon részt venni, ez a kis okosóra alkalmazás a PokerStarstól nagy segítség lehet a fontosabb verseny időpontok észben tartásához. Ezen felül, alkalmas a játék beállításaid elmentésére, meccseid megszervezésére, versenyeid várható időtartamának kiszámításában, a vak tétek nagyságának, nevezési díjak és a játékosok számának meghatározásában.


  A Clock tartalmaz előre elmentett hazai játék formátumokat, ami azt jelenti, hogy nem kell minden egyes verseny előtt feltalálnod a spanyolviaszt és újra kalibrálnod a verseny beállításaid, csak fogod magad, és betöltöd az adott beállításokat és indulhat a zsuga parti a mobilodon. Habár kevésbé valószínű, hogy egy napon az okosórádon fogsz online pókerezni, mivel a képernyő túlságosan kicsi ilyen jellegű játékokhoz, de mindenképp hasznosnak bizonyul mikor a közelgő versenyeidet kell listáznod és szervezetten nekiindulni a meccseknek. A Clock applikáció egyelőre csak iOS 4.0 vagy annál magasabb rendszerű készülékekre tölthető le, de Apple smart watch mellett futtatható iPad, iPhone és iPod Touch készülékeken is.

  3. TetroCrate Wear

  Az ingyenesen letölthető TetroCrate Wear segítségével valóban fejlesztheted térbeli látásod. Voltaképp a Tetris háromdimenziós változata, ahol az építő blokkokat kell úgy elhelyezned egy sorban, hogy azok feltöltve a sort kitöröljék azt, amiért pontokat kapsz és fokozatosan nehezedő új szinteket. Csúsztatással tudod a blokkokat a megfelelő helyre navigálni és érintéssel forgatni, amely néha ügyetlen dolgokat eredményezhet, mivel az újjaink nagy felületet foglalnak el az okosóra felületéhet képest, és akadályozhatják a rálátást a játékra.


  Viszont ezen apró kellemetlenségek még bőven elnézhetők az alkalmazásnak, főleg mikor gőzünk sincs hogy üssük el az időnket buszra, metróra várakozva, vagy például, ha unjuk az irodai meetinget. Grafikai szempontból a jobb megvalósítások közé tartozik, de sajnos az Apple okosóra tulajdonosait el kell szomorítanunk: a játék csak a Google Play áruházban kapható. A többi jó hír androidosoknak, hogy az app aksi-barát, gyorsan letöltődik (csak 331Kb) és hirdetésmentes.

  4. Orbtime

  Játszottál már a Drop7 alkalmazással? Az Orbtime csak egy a sok közül klón lenne, ha a játékfejlesztők nem fűszerezték volna meg egy kis Sudoku -val a játékot. Először is, a játékot inkább tudnánk elképzelni mobilon vagy tableten, de a készítők nagyon jól megoldották a feladatot intelligens órára is. Mint ahogy a Drop7 játékban, úgy az Orbtime játékban egyaránt a cél, a számmal jelzett golyókkal törölni a szám nélküli oszlopokat vagy sorokat. Azaz, egy számos golyó akkor törli a sort vagy oszlopot, ha az oszlopban lévő számtalan golyók száma egyezik a számmal jelzett golyókkal.


  Ami viszont még jobban megkülönbözteti az Orbtime applikációt a Drop7 -től, hogy néha az aktuális időt és dátumot használja a golyók számainak meghatározásához. Ez a kétélű fegyver megkönnyíti, de egyben nehezebbé is teszi a sorok és oszlopok megtisztítását. A játékot tudod normál és nehéz fokozaton játszani és voltaképp csak három gombot igényel játszása. És a bónusz ráadás: teljesen ingyenes! Az Orbtime játékot kifejezetten Pebble okosórákra tervezték.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: