Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • Megoldás eső ellen: Hamarosan itt a légernyő!
  2015. ÁPRILIS 29.

  Megoldás eső ellen: Hamarosan itt a légernyő!

  Az eső, bármennyire is szükséges, ugyanannyira problémás dolog is. Huszonegyedik század ide vagy oda, valljuk be, az emberiségnek még nem sikerült igazi megoldást találnia az égi áldás ellen való védekezésre. Az a fránya víz mindenfelé... Mert mivel is védekezhetünk ellene?

  Az egyik módszer, hogy sehogy, hiszen az csak víz, majd megszárad. Ezzel nincs probléma egy nyári napon, amikor az ember amúgy is hálás egy hűsítő érintésért, vagy ha éppen hazafelé tartunk, ahol könnyedén száraz ruhára válthatunk. Van egy jó esőkabátunk? Nagyon klassz dolog, egészen addig, ameddig tart, mármint lefelé, mert abban is biztosak lehetünk, hogy amit a fejünkön és a vállunkon összegyűjt, azt a lábunk szárán vagy a cipőnkön fogja patakokban elfolyatni.  A legtöbb ember ernyő alá bújik, pedig kevés előnye mellett talán ez rendelkezik a legtöbb hátránnyal. Nem megyünk bele a technológiai és minőségbeli hiányosságokba, amelyek a kinyitás/becsukás, tartósság, szélállóság dolgait taglalnák, de ha feltételezzük, hogy rendeltetésszerűen működik, még akkor is marad elég bosszankodnivaló.   Ha nem férünk alá rendesen, akkor a lecsorgó víz éppen a táskánkba folyik, becsukáskor úgyszintén özönvizet remélhetünk a cipőnkön, ha nagy az utca népsűrűsége, nem győzzük billegetni és manőverezni a „felépítményt”, mindezzel extra esőzéseket, vagy fejsérüléseket osztogatva vétlen gyalogostársainknak.  Szerencse, hogy egy csapat kínai légügyi-repüléstani és űrhajózási szakember időt és pénzt nem kímélve dolgozik egy olyan „légernyő” kifejlesztésén, amely képes lenne a felsorolt problémák nagy részét megoldani.  A kifejlesztés fázisában levő termék teljesítménye állítható lenne, így lehetne szabályozni a védőernyő nagyságát és alakját, amelyet nem befolyásolnak a környezeti hatások (pl. szél). Kikapcsolva az egész csak egy bot, így könnyen tárolható és szállítható, és nem kell bajlódni azzal, hogy a bonyolult és sérülékeny ernyő-szerkezet működésbe lépjen és felvegye nyitott vagy zárt alakját. Nem is beszélve a hagyományos ernyő felületén összegyűlt vízcseppekről, amelyek a legváratlanabb pillanatokban a legrosszabb helyekre távoznak – a légernyőnél semmi ilyesmi nincs, hiszen működés közben a hatósugarán belül „elirányítja” azokat. 


  Nem lévén  szilárd szerkezete se önvédelmi eszközként, sem vétlen fájdalomosztóként nem használható, ugyanakkor akár 2-3 ember is szárazon tartható a védőpajzsa alatt.


  Azért a nagyszerűségek mellett néhány hátránya is felhozható: a levegőt fújó szerkezet esetében nehezen küszöbölhető ki, hogy ne spriccelje szanaszét a rá érkező vízcseppeket – ezzel bár mi valószínűleg imádni fogjuk, mi és az ernyőnk nem biztos, hogy nagyon népszerűek leszünk. A légpumpát motornak kell működtetnie, amely energiaellátást kíván, és lehet, hogy a zajszintje sem lesz épp kellemes (gondoljunk csak pl. a hajszárítónkra).  Azért ez összességében egy nagyon menő ötlet, amelyért drukkolunk a fejlesztő csapatnak! Amíg várunk a termék megjelenésére, válogass különleges esernyőink közül.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: