Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • Átlátszó TV-t mutatott be a Samsung
  2015. NOVEMBER 11.

  Átlátszó TV-t mutatott be a Samsung

  Nem olyan régen volt még az a világ, mikor a tévé tetején csipketerítő, gyerekek fotója vagy éppen cserepes virág is helyet kaphatott, hiszen akkora batár volt a készülék maga, hogy alig bírtak helyet szorítani számára a lakásban. Azóta az interneten évek óta forgó karikatúra témájává vált, hogy a macska, amelyik pár évvel korábban békésen aludt az átmelegedett tévé tetején, az napjainkban, a LCD készülékeken már csak akkor tud megmaradni, ha papagáj-kvalitásokkal is rendelkezik.

  És most elérkezett az az idő is, amikor már látszania sem kell feltétlenül egy tévékészüléknek, vagy éppen alternatív funkciót is kaphat az éppen lejátszott műsoron kívül. A Samsung, amely az elmúlt években OLED technológiás tévéivel borzolta a kedélyeket a piacon, először a hajlított képernyős OLED-ekkel jött ki, most pedig ezek átlátszó, illetve tükröződő felületű változatait mutatta be.


  Az OLED egy összetett technológia, pontosabban szolgáltatás-halmaz, amellyel ezek a csúcstechnológiás készülékek rendelkeznek (full HD, sztereoszkóp képmegjelenítés, smart TV platform, MutliView technológia, négymagos processzor stb.), erre most azért nem térünk ki, mert ebben a hírben nem ez a lényeg.

  Az áttetsző és tükröződő monitorok jelentőségét nem csak a háztartásokban látja a gyártó, hiszen kórházakban, egyéb intézményekben, közlekedési eszközökön stb. hihetetlen távlatokat jósolnak a természetesen piaci forgalomban még nem kapható készülékeknek. Ezzel a megjelenéssel számos olyan helyre is kerülhetnek tájékoztató képernyők, monitorok és tévék, ahova eddig helyhiány miatt nem helyeztek el.


  Az új OLED panelek tükrei 75%-os fényvisszaverést biztosítanak, miközben nincs szükség háttérvilágításra a korábban készített, LCD technológiás monitorok tükrösített verzióival szemben. A tükröződő monitorok akár próbafülkék interaktív felületet hordozó tükreiként is elképzelhetőek, a Samsung ezt kívánja alátámasztani a készülékre telepített Intel RealSense technológiát használó szenzorral, amely letapogatás útján elkészíti a vásárló térbeli modelljét, majd megjeleníti rajta a kiválasztott árucikket.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: