• Most már tényleg nem a méret a lényeg!
  2015. JÚNIUS 23.

  Most már tényleg nem a méret a lényeg!

  Természetesen vannak az életnek olyan területei, ahol még mindig és ez után is az lesz. Viszont örömmel jelentjük, hogy a jövő megérkezett, és a Lenovo által kifejlesztett technológia átvágja a „mobiltelefon-tablet-számítógép” méretek és felhasználási módok/területek terén keletkezett gordiusi csomót.

  Miről is van szó? A Lenovo megalkotta az első lézer projekciós okostelefont, amely a kivetített képen érzékelni tudja az emberi mozdulatokat. Lézer billentyűzetekkel már eddig is találkozhattunk, hiszen talán már öt éve is megvan, hogy a Celluon előállt a Magic Cube elnevezésű bluetooth-igényű alkalmazással. Az ezzel kapcsolatos vélemények és vásárlói tapasztalatok sokrétűek, gyakran lehetett olyan hangokat hallani, hogy nehézkes és nem elég érzékeny a billentyűzet, mások azt fejtették ki, hogy ez nem nagy ár egy „zsebben hordható” billentyűzetért.


  Tehát nem ezzel született a bármely felületre kivetíthető (érintő)képernyő, de most került először beépítésre a mobileszközbe, kizárva így a körből a manapság már nem is olyan gyakori bluetooth csatlakozás igényét.


  Számos sci-fi filmből ismerős kép a levegőbe vagy üveg/fal felületre vetített kapcsolótábla, elemzőképernyő vagy valamilyen vezérlő felület. A Lenovo Smart Cast most ezt az életünk részévé teszi. A miniatürizált lézer projektor és a gesztus-optimalizált ellenőrző-irányítórendszer kiválóan működik együtt, bizonyította ezt a bemutatón látott, a telefon által az asztalra kivetített zongora működése és hangzása. Tehát a telefon tudása ennyivel is bővebb a Cube-énál, hogy nem csak a qwerty keyboardot varázsolja elénk.


  A Smart Cast képes filmeket is a falra vetíteni a kiválasztott méretben, és biztosak lehetünk benne, hogy innentől tömegével készülnek más irányító appok is, amelyek ezzel a funkcióval lesznek használhatóak. A hosszabb kivetítést igénylő alkalmazást megkönnyíti a telefonba épített kihajtható láb, amelyen a „mini projektor” stabilan áll.


  A termék bemutatója megtörtént, így biztosak lehetünk benne, hogy létező fejlesztésről van szó, de arról nem szól a fáma, hogy a sorozatgyártás feltételei hogy állnak. Egyelőre semmit nem lehet tudni arról, hogy mikor hozzák forgalomba, ahogy arról sem, hogy mennyibe fog kerülni nekünk ez a forradalmi technológiai előrelépés.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: