Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • Nagy az isten állatkertje, azaz merre tart a jövő?
  2015. NOVEMBER 30.

  Nagy az isten állatkertje, azaz merre tart a jövő?

  A biohacking nem teljesen új keletű őrület, hiszen legfőbb fóruma, a forum.biohack.me is 2011 óta működik már. Erre a felületre „csődülnek össze” a világból azok a fiatalabbak és nyilván idősebbek is, akiket – sci-fi (vagy valamely jövőben játszódó sorozat) iránti elhivatottságuk, esetleg tudományos érdeklődésük folytán – rendkívüli módon érdekel a test „hackelése”. Mit is jelent ez? Hogy különféle beépített kütyük révén fokozzuk a testi képességeket vagy éppen új dimenziót adunk az érzékeknek.

  Sok tudományos-fantasztikus regényben olvashattunk ilyet, de nem hiányozhattak ezek a megoldások a kisebb és nagyobb formátumú sci-fi filmekből sem, mint pl. a közelmúltban mozikba került Vasember. Ebben egy ilyen kütyü tartja életben és látja el energiával a főhőst és annak ruházatát, amely így részben szintén a biohack része.


  Akár hisszük, akár nem, a valóságban is megtörténnek ilyen biohack dolgok (és nem a transzplantációkra vagy a végtagpótlásokra gondolok). Részben besorolhatjuk ebbe a kategóriába a különféle exoskeletonokat, amelyek az ember testi erejét, kitartását hivatottak kiegészíteni, de ezek nem olvadnak össze a testünkkel, hanem egyfajta külső vázként alkalmazott robotként funkcionálnak.

  A legújabb trend azonban az első lépést jelentheti a valódi biohackek piacán, és amennyire fennköltnek kellene lennie, annyira kiábrándító. A Grindhouse Wetware elnevezésű cég a bevezetőben említett fórum lelkes résztvevőiből alakult, és biohack-termékek tervezésére szakosodtak. Kínálatukban megtalálható a Thinking Cap, amely egyelőre csak koncepció, ha egyszer elkészül, a feladatai közé fog tartozni az agyunkban található neuronok energiaszintjének emelése és csökkentése, az agy stimulálása.


  Következő termékeik egy családot alkotnak: az implantátumként is beépíthető Circadia feladata különféle bioadatok gyűjtése, majd bluetooth-csatornán át továbbítása az internetre. Szükség esetén figyelmeztető üzenetet küld mobiltelefonra, de a bőrön át látható LED-jelzéseket is lead. Kistestvére a North Star névre keresztelt kütyü már a valóságban is elkészült, sőt videókat is láthatunk a behelyezés folyamatáról, a működéséről az interneten. Egyetlen feladata „esztétikai” különféle módokon villognak LED lámpái, ami idővel majd okostelefonról programozható is lesz, jelenleg egy külső mágnes segítségével lehet ki- és bekapcsolni.


  A legfőbb probléma a beültethető készülékekkel kapcsolatban, hogy a kilökődés és elfertőződés veszélye mindig fennáll, illetve hogy idővel a beépített energiaforrást még akkor is cserélni kell, ha a LED izzók rendkívül keveset fogyasztanak.

  Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/11/a-legujabb-biohacker-trend-bor-ala.html

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: