• Olcsó és menő: DIY headset kartonból
  2015. JÚNIUS 09.

  Olcsó és menő: DIY headset kartonból

  A Google az elmúlt években hatalmas fejlesztéseket hajtott végre korábbi territóriumain, és úgy tűnik, mindenhol jelen akar lenni, ahol népszerű vagy felfutóban levő piacot érez. Néha úgy érezhetjük, hogy túlvállalta magát, néha bizony bosszankodni is kell amiatt, hogy ez a kapkodás kissé érződik a szolgáltatásain, de el kell ismerni, hogy igyekeznek.

  Tavaly nyáron bevezetett új ötletük, a Google Cardboard az egyre népszerűbb és egyre innovatívabb eszközöket kínáló, árszínvonalát tekintve a fellegekben szárnyaló játék-piacot kívánja letörni, miközben az okostelefonok felhasználásának kínál fel egy teljesen új dimenziót. (Egyelőre csak Android telefonokkal működik.)


  Pontosabban csúcsra járatja az okostelefonokat, hiszen ahhoz, hogy a GC szolgáltatásait ki tudjuk használni, többre is szükségünk lesz. De kezdjük az elején.


  Az elnevezésben olvasható cardboard kifejezés kartonpapírt jelent magyarul, és arra utal, hogy a játékhoz használt méregdrága eszközöket egyszerű, házilag elkészíthető karton „tákolmányokra” váltjuk fel. Az eszközök – első sorban is egy VR szemüveg – elkészítéséhez részletes útmutatót is kapunk tőlük. A megfelelő méretű kartonpapíron túl természetesen vonalzó, olló és snitzer, valamint egy kis ragasztó, továbbá lencsék, mágnesek, tépőzár és egy befőttes gumi szükséges.

  A karton szemüveg elkészítése után beleillesztjük az okostelefont, amire feltöltöttük a Cardboard appot, és máris használhatjuk a művünket. A mozgásérzékeléshez a beépített giroszkópot alkalmazza, így a fejünk forgatását, döntését az applikáció is értelmezi és beépíti a működésébe.


  Természetesen a papír szemüvegnek van megrendelhető változata is, amelyet az instrukciók alapján összehajtogatunk (vagy készen kapunk), felragasztjuk rá a telefont magába foglaló zseb ajtaját tartó tépőzárrakat és máris használhatjuk a headsetünket. De ha nem kívánunk az olcsó változatnál maradni, vagy többet adunk a látványra, megrendelhetjük továbbfejlesztett fazonokban, sőt műanyag, illetve alumínium változatban is.


  És mi mindenre használhatjuk a VR Google Cardboard headsetet? Játékokhoz, Google Earth sétákhoz, háromdimenziós filmek nézéséhez és abban is biztosak lehetünk, hogy a Google innentől kezdve ontani fogja a további, lélegzetelállító tartalmakat.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: