Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • Whiskyrajongó vagy? 9 érdekesség, amit biztos nem tudtál a kedvenc italodról
  2020. SZEPTEMBER 14.

  Whiskyrajongó vagy? 9 érdekesség, amit biztos nem tudtál a kedvenc italodról


  Kezdjük az alapoknál: whisky vagy whiskey? Sokan nem tudják, hogy a két írásmód különböző területekről származó és különböző eljárásokkal készült italokat jelöl.
  A whisky a skót vagy kanadai változat, melyet az amerikaiak “Scotch”-nak hívnak, míg a whiskey az amerikai vagy ír párlatokat jelenti.

  Valamirevaló whiskyrajongóként ezzel már biztosan régóta tisztában vagy, de hidd el, tudunk újat mondani. Lássunk 9 érdekességet, amit biztosan nem hallottál még a kedvenc nedűdről.

  1. Egyes országokban diplomát szerezhetsz whiskykészítésből.
  2. Az anonim alkoholisták társalapítója, Bill Wilson whisky-t követelt a halálos ágyán, de szerencsétlenségére megtagadták tőle az utolsó kívánságát.
  3. Nikola Tesla, a híres feltaláló ragaszkodott a napi whiskyadagjához, mert úgy gondolta, hogy 150 évig fog élni tőle.
  4. A felvidéki skótok nyelvén a whisky „élet vizét” jelent.
  5. Egyes latin-amerikai országokban az emberek a “cheese” szócska helyett a “whisky”-t használják, amikor fotóhoz pózolnak.
  6. Charles Joughin, a Titanic szakácsa 3 órán keresztül úszott folyamatosan a jéghideg vízben a felmentősereg érkezése előtt. Állítása szerint a nagy mennyiségben fogyasztott whisky-t a tragédia előtt, ez mentette meg a vízbefagyástól.
  7. Jack Daniel, a közismert whisky-és likőrmárka megálmodója 6 éves korában elszökött otthonról, hogy egy lelkésztől tanulja meg a whiskyfőzés mikéntjét.
  8. Tanulmányait olyan sikeresen ültette gyakorlatba, hogy sok-sok évvel később Frank Sinatra, a legendás amerikai énekes ragaszkodott ahhoz, hogy egy üveg Jack Daniel’s társaságában temessék el.
  9. Whiskyivással felvértezheted magad a baktériumok ellen. Egy kísérlet során baktériumokat tartalmazó jégkockákat tettek különböző alkoholos italokba, majd megnézték, hogy milyen arányban maradtak életben a kórokozók a főzetekben. A versenyből a whisky került ki győztesként, ez bizonyult a leghatékonyabbnak a kórokozók elpusztításában.

  Megértjük, ha ezek után te is megszomjaztál. Nézz körül a kellékeink között, hogy új szintre emeld kedvenc italod fogyasztását.

  Forrás: https://www.worldwhiskyday.com/100-whisky-facts/

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: