Most az extrém melegben a csokoládék megolvadhatnak szállítás során!

 • Szánhúzó kenguruk? Karácsonyi szokások a nagyvilágból
  2020. NOVEMBER 06.

  Szánhúzó kenguruk? Karácsonyi szokások a nagyvilágból


  Abban megegyezhetünk, hogy a Karácsony az év legszebb ünnepe, mely kicsik és nagyok számára is varázslatos és meghitt időszakot hoz el. Azt tudjuk, hogy nálunk milyen szokások és hagyományok ölelik körül a decembert, azonban most nézzünk körbe a nagyvilágban, mások hogyan ünnepelnek!


  Amerika: talán a legnagyóbb hűhót ők csapnak, ha díszítésről van szó. Kertek, házak csillognak-villognak a rengeteg égősoros Télapótól, szarvastól, manótól. Itt bizony a több az jobb. Decemberben a terek, plázák énekkarok dalától hangos. Az ajándékot úgy kapják a gyerekek hogy harisnyájukat vagy cipőjüket tölti meg a Mikulás.

  Dél-Afrika: Itt nyáron, nagy melegben van a Karácsony. Finom és kiadós ebéd után a családok meglátogatják a barátaikat, és karácsonyi dobozokat adnak át egymásnak, amelybe rend szerint valami ennivaló finomság van.

  Kenya: Itt a templomokat is feldíszítik színes szalagokkal, virágokkal, léggömbökkel, zöld növényekkel. Az ünnepi vacsorát a szabadban, közösen készítik el nyílt tűzön.

  Új-Zéland: Karácsony náluk pont a nyár közepére esik ezért ilyenkor a többség piknikezik a szabadban vagy a tengerpartra megy. általában hideg sonkát és jégbe hűtött sört fogyasztanak.

  Ukrajna: A gyerekeknek az ajándékot itt a Jégapó 3 rénszarvas húzta szánon viszi. Vele van a Hópehely leány is aki ezüst kék, szőrme díszítéses ruhát, fején pedig korona formájú hópelyhet visel.

  Ausztrália: Mikulás szánját 8 fehér kenguru húzza. Karácsonyi vacsorát a szabadban fogyasszák. Majd lemennek a tengerpartra vagy krikettet játszanak.


  Hozzászólás (0)

  Vélemény: