Extra Hot Chili - Nevelj saját Habanero chilit

3 490 Ft
Termék kódja:
5060129257834
Netto Ár (ÁFÁ-t nem tartalmaz)
2 748 Ft
Súly
0.20 kg
Elérhetőség
raktáron
Szállítási idő:
1-2 nap
Mennyiség:
+ -
Anyag Kókusz kaspó, granulátum
Termékleírás
Vélemények

Ismered a világ legerősebb chili paprika cím befutóját? Manapság egyre inkább azon versengenek a termesztők, hogy övék legyen a legerősebb, legcsípősebb fajta! Lehet, hogy már te is tanulmányoztad a csípősség mértékét mutató Scoville skálát? Ami biztos, hogy évezredek óta szeretik és fogyasztják az emberek a csípős paprikákat. Tény, hogy Mexikóban kutatások során felfedezték, hogy már időszámításunk előtt 6 500-ban is folyt Habanero Chili paprikatermesztés! Ráadásul ez a fajta volt évezredekig a legerősebb fajta a világon! Nos, mostantól nem kell a világ másik felére utaznod, vagy méregdrága szószokat vásárolnod, ha egy ilyen agyeldobósan erős paprika zamatát szeretnéd kóstolgatni!

Extra csípős chili paprika szettünkben minden benne van, ami ahhoz kell, hogy mostantól a saját ablakpárkányodról szüreteld a saját termésű szuper erős, agyig ható csípősségű híres Habanero paprikát! A szettel szinte gyerekjáték lesz a saját chili termesztés! 

A dobozban a kezdő ültető cseréptől kezdve, a komposzt lemezig minden benne van, tartalmaz továbbá két csomag chili magot is. Neked csak vizet kell hozzá adni, elvetni a magokat, majd meleg helyen tartani a cserepeket, és nedvesen tartani a földet.  

A habanero egy örökké virágzó fajta növény, ami azt jelenti, ha egyszer felnevelted és ezt sikeresen túlélte a növény, utána egész évben, folyamatosan fogja meghálálni terméseivel, ha minden jól ment extra csípős paprikáival! Akár sok-sok évig, ha jól tartod! Ha úgy látod kinőtte a kezdő cserepet, csak a kókuszcseréppel együtt ültesd át egy nagyobb helyre, a kókuszhéj lebomlik, és a komposzt a földnek is jót tesz.

Figyelmeztetünk! A habanero nem a bátortalan, vagy érzékeny nyelvű emberek chilije! Tényleg nagyon erős, légy óvatos vele!

Tartalma:

  • 2 csomag extra erős habanero pepper mag
  • 4 kókuszhéj ültető cserép
  • 4 kókuszhéj komposzt lemez
  • 4 fa jelölő pálca

Használata

Ez az ajándékcsomag valódi, élő növényi magokat tartalmaz, melyek elültethetsz és gondozhatsz. A dobozban mindent megtalálsz az induláshoz. 

Mivel ezek élő növények fontos tényezők a hőmérséklet, a víz és a napfény, illetve a földben található megfelelő tápanyagok. Ezek mind befolyásolják a növény növekedését. 

Hogy segítsünk a következő tanácsokkal tudunk szolgálni, melyek érdemes szem előtt tartani:

- Ezek beltéri növények, így az év bármely időszakában elültethetőek. 

- Tedd a csomagban található lemezkét a szintén a csomagban lévő kaspóba, majd öntözd meg vízzel, a lemez magába szívja a vizet és szinte ki fogja tölteni a kókusz kaspót. Ha esetleg túl sok folyadék maradna és nem szívta fel mindet, akkor a felesleges vizet érdemes leönteni. 

- Ez után a kókusz kaspót belehelyezheted egy nagyobb virágcserépbe vagy egy tálkára és olyan helyet találj, ahol jó sok napfény érheti.

- Ültesd el a magokat a lemezkébe, úgy hogy szép finoman belenyomkodod a megduzzadt lemezkébe éppen, hogy a felszín alá, de ne túl mélyre. Ehhez használd a fapálcikát, mellyel kis mélyedéseket alakíthatsz ki, majd a mag behelyezése után szórj rá egy kevés granulátumot (a lemezkéből), de ne kezd el nyomkodni/tömöríteni a granilátumot.

- Ügyelj a rendszeres öntözésre, nehogy kiszáradjon és láthatód, ahogy szépen növekszik.

- Amíg meg nem jelenik az első hajtás, addig befedheted egy üveglapocskával vagy egy darabka átlátszó csomagoló fóliával a kókusz kaspót, hogy egy mini üvegházhatást érj el, ez módszer bent tartja a nedvességet és a hőt, így kedvezőbbek a körülmények a növény számára.

- Amennyiben azt választod, hogy befeded a növényedet FONTOS, hogy naponta kb. egy órára távolítsd el az üveglapot vagy a fóliát, hogy a növényed levegőzhessen.

Hozzászólás(0)

Értékelés:
Vélemény: