Termékek
Felfedezés

Kiemelt javaslatok

BLOG & INSPIRÁCIÓ

3 ok, amiért Piton Professzor a legkiemelkedőbb varázsló

Ha a szigorú professzorra gondolunk, nehéz elsőre azt mondani, hogy ő volt a kedvencünk. Azonban ha kicsit jobban beleássuk magunkat a karakterébe, láthatjuk, hogy egy nagyon sokrétű szereplő, aki rengeteg meglepetést tartogatott nekünk.

1. Erősebb Voldemortnál

Már fiatalon is jóval meghaladta a korabelieket, később pedig egészen odáig is eljutott, hogy bájitalának köszönhetően Lupin professzor karban tudta tartani vérfarkaskórját, vagy lelassította a Dumbledore kezét ért átkot. Ami pedig a legelképesztőbb, hogy még Tudjukki elől is el tudta rejteni gondolatát az okklumencia segítségével.

2. A hűség mintaképe

Végletekig hűséges volt Dumbledore-hoz, minden kérését teljesítette, még azt sem utasította el, amikor megparancsolta neki, hogy ölje meg. Ezzel egyrészt vállalta, hogy élete végéig mások gyűlöletével éljen, másrészt lelkileg is egy óriási teher, és nem mondhatta el soha senkinek tette valódi okát.

3. Mindent feláldoz Harry-ért

Bár végig úgy tűnik, teljes szívből gyűlöli Harry-t, és valószínűleg voltak is negatív érzelmei iránta, gyakorlatilag majdnem mindegyik részben megmenti őt vagy barátait. Gondolj csak arra, amikor a kviddics meccsen megpróbálta a seprűn tartani, vagy amikor a vérfarkassá változott Lupin elől védte meg a három barátot a saját testével.

+1 Hős szerelmes

Megjelenik a sosem múló, önzetlen szerelem a karakterben. A Lily Potter iránt érzett gyengéd érzelmek sosem múltak el, bár bánatában először Harry szülei ellen fordult, később mindent jóvátett.

 

(Fotó: Profimedia - Red Dot)