Termékek
Felfedezés

Kiemelt javaslatok

BLOG & INSPIRÁCIÓ

5 meglepő tény az Olimpiáról

Te hányat ismersz közülük? 

  1. Nők 1900 óta vehetnek részt az olimpiai játékokon, de csak 2012-ben, a londoni játékokon fordult elő, hogy az összes résztvevő ország atlétái között szerepeltek nők is.

  2.  Az ókorban csak az első helyezett kapott érmet az olimpián. Az ezüst és a bronz csak a modern olimpiai játékok során jelent meg az arany mellett.

  3. Az olimpiai zászló nagyon is szimbolikus: az olimpiai ötkarikát ábrázolja, ami az öt lakott kontinenst jelképezi, és ezek színei - kék, sárga, fekete, zöld és piros - és a zászló fehér háttere is jelentéssel bírnak: minden nemzet zászlaja tartalmaz legalább egyet a hat szín közül.

  4. Az olimpiai lángot Görögországban, hagyományos koreográfiát követve gyújtják meg: színésznők korhű jelmezbe öltözve, “papnőként” gyújtják meg a lángot parabola formájú fémtükör és a napsugarak segítségével.

  5. Az 1936-os berlini olimpián két japán rúdugró döntetlenül kapta a második helyezést, és ahelyett, hogy mégegyszer megmérettették volna őket, félbevágták az ezüst és a bronz medálokat, majd összeforrasztották őket úgy, hogy mindketten kapjanak egy félig ezüst, félig bronz medált.

Mit gondolsz, az idei olimpián is lesz esély döntetlenre?