Termékek
Felfedezés

Kiemelt javaslatok

BLOG & INSPIRÁCIÓ

Házi Ferrero Roche recept

Hozzávalók:

250 g mogyorókrém (Nutella)

90 g tejcsokoládé

90 g étcsokoládé (45%-os)

200 g földimogyoró (tisztitott, nyers)

80 g ostyalap

Elkészítés:

  1. A friss mogyorót 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt illatosra pirítjuk, majd ledörzsöljük róla a héját. 30 szemet félreteszünk.

  2. 160 g mogyorót apróra darálunk az ostyával, a maradékot nagyon finomra aprítjuk. Ebbe forgatjuk később a kész golyócskákat.

  3. A kétféle csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kissé folyós nutellával és a mogyorós ostya-morzsával összekeverjük. A masszát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen egy picit.

  4. Ha már jól formálhatónak tűnik, veszünk egy szem egész mogyorót, és bebugyoláljuk a"tésztával". Kis,diónyi gömböket készítünk, majd megfürdetjük őket a korábban finomra aprított mogyoróban. A kész Ferrero Roche-kat ismét hűtőbe helyezzük, és tálalásig ott is hagyjuk őket. Finom, ropogós édesség, mely pillanatok alatt képes elillanni.

  5. Kalóriatartalom: 3938 kcal/egész adag, 131 kcal/darab

Forrás: Cookpad

Fotó: Cookpad