BLOG & INSPIRÁCIÓ
Házi Ferrero Roche recept
Hozzávalók:
250 g mogyorókrém (Nutella)
90 g tejcsokoládé
90 g étcsokoládé (45%-os)
200 g földimogyoró (tisztitott, nyers)
80 g ostyalap
Elkészítés:
-
A friss mogyorót 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt illatosra pirítjuk, majd ledörzsöljük róla a héját. 30 szemet félreteszünk.
-
160 g mogyorót apróra darálunk az ostyával, a maradékot nagyon finomra aprítjuk. Ebbe forgatjuk később a kész golyócskákat.
-
A kétféle csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kissé folyós nutellával és a mogyorós ostya-morzsával összekeverjük. A masszát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen egy picit.
-
Ha már jól formálhatónak tűnik, veszünk egy szem egész mogyorót, és bebugyoláljuk a"tésztával". Kis,diónyi gömböket készítünk, majd megfürdetjük őket a korábban finomra aprított mogyoróban. A kész Ferrero Roche-kat ismét hűtőbe helyezzük, és tálalásig ott is hagyjuk őket. Finom, ropogós édesség, mely pillanatok alatt képes elillanni.
-
Kalóriatartalom: 3938 kcal/egész adag, 131 kcal/darab
Forrás: Cookpad
Fotó: Cookpad