Termékek
Felfedezés

Kiemelt javaslatok

BLOG & INSPIRÁCIÓ

Hogyan légy hatékony home office-ban is?

Ebben az egyedi helyzetben rengeteg cég kényszerült kiszervezni a munkát a dolgozók otthonába, aminek előnye is lehet, hiszen ha jól sül el a dolog, hosszútávon rengeteg időt spórolhatnak meg a munkavállalók az utazás kihagyása által. Azt hiszem, a legtöbben egyetértünk abban, hogy otthonról dolgozni sokkal jobb, mint az irodában, azonban hátránya, hogy könnyedén elterelhetjük figyelmünket, vagy elodázhatjuk feladatainkat.

Íme néhány tipp a tökéletes hatékonyságért:

Reggeli rutin: ha lehet, csak annyival aludj tovább, amennyi előtte az utazási időd volt, maradjon meg a reggeli rutinod, készíts magadnak reggelit, kávét, öltözz fel és készülj fel fejben a munkára. Semmiképp nem ajánljuk, hogy addig aludj, ameddig csak bírsz, hiszen felborulnak a napjaid, eltolódnak akár az étkezések is, és ez hosszútávon nem vezet semmi jóra.

Öltözet: ne legyél egész nap melegítőben, pláne ne pizsamában! Nem kell kosztümben ücsörögni otthon, de egy szép felsőt, akár inget nyugodtan felvehetsz egy farmerral. Ha végeztél a munkával ugyanúgy öltözz vissza otthoni ruhába, mint amikor hazaértél a munkából. Legyen élesen elválasztva a munkaidő és a privát élet, ez segít a koncentrálásban.

Elszaparálódás: ha a családoddal, pároddal élsz, próbálj meg minél arrébb menni, vagy kérd meg őket, hogy másik szobában foglalják el magukat. Nem fogsz tudni koncentrálni, ha időnként beszélgetni kezdtek, vagy kérdésekkel bombáznak. 

Helyszín: lehetőleg egy asztalnál dolgozz, hidd el, sem az ágyadból, sem a kanapédról nem leszel olyan hatékony.

Házimunka: munkaidő előtt pár perccel ne indítsd el a mosogatógépet, ne áztass be ruhát, ne csinálj semmi olyat, amiért utána meg kell szakítsd a munkafolyamatokat.