BLOG & INSPIRÁCIÓ
Különleges köret ötletek grill partikhoz
Ha unod a rizst és a krumplipürét, hoztunk neked néhány különleges köretet amely husok és zöldséges ételek mellé is tökéletes választások lehetnek!
BACÖNBE TEKERT KÖRTE
- 4 körte, négybe vágva, kicsumázva
- 16 szelet bacon (ahány negyed körte annyi szelet bacon)
- 4 ág friss rozmaring
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Minden egyes körtenegyedet betekerünk egy szelet baconba, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk egymás mellé. Közéjük egy-egy ág rozmaringot helyezünk. Betesszük a sütőbe és 30 percig sütjük.
GRÁNÁTALMÁS KRUMPLISALÁTA
- 1,2 kg apró szemű burgonya
- 2 tk római kömény
- 6 fej lila hagyma
- 10 dkg friss gránátalmamag
- 1,5 dkg friss mentalevél
- A dresszinghez
- 1-2 szál sáfrány
- 1/4 csésze olívaolaj
- 1/2 csésze majonéz
- 1/2 db citrom leve
- tengeri só
- őrölt fekete bors
- A burgonyát a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük és meghámozzuk. A római köményt zsiradék nélkül enyhén megpirítjuk. A félbevágott burgonyaszemeket a felkarikázott lila hagymával együtt egy salátástálba rétegezzük, és közben megszórjuk a köménymaggal.
- A sáfrányt összemorzsoljuk, leöntjük egy kevés forró vízzel és állni hagyjuk egy rövid ideig. Ezután az olívaolajat kikeverjük a majonézzel, a citromlével és a sáfrányos lével. A dresszinget sóval, borssal ízesítjük, a hagymás-köménymagos burgonyára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.
- Végül a salátát megszórjuk a gránátalmamaggal és a friss mentalevelekkel díszítve tálaljuk.