-
2020. NOVEMBER 13.
Tejjel, cukkorral? Te hogy iszod a kávét? - Bizarr kávéfogyasztási szokások a nagyvilágból
Ma már számtalan kávékülönlegesség közül választhatunk, amikor beülünk egy kávézóba. Kérhetünk presszót, hosszú kávét, tejjel, tej nélkül, különféle szirupokkal ízesítve, tejszínhabbal megbolondítva.
Vannak azonban olyan országok, ahol a kávét úgy fogyasztják, ahogyan nekünk még (rém)álmunkban sem jutna eszünkbe.
1. Kopi Gu Yu - Az ázsiai vajas kávé
Az ázsiai országokban sokan a kávét sűrített tejjel és vajjal ízesítik, hogy gazdagabbá és lágyabbá tegyék a kávé ízét.
2. A skandináv tojásos kávé
Állítólag a nyers tojás ellensúlyozza a kávé savasságát és keserű ízét. Az eredeti receptúra alapján hallal készítették el ezt az italt. A tojásos változat az Egyesült Államokban terjedt el és onnan jutott vissza Norvégiába.
3. Alkoholos kávék
Írországban a kávét whiskey-vel, Olaszországban a tradícionális grappa-val, Mexikóban tequilával és Kahlua likőrrel ízesítik. Ez utóbbi változatot meggyújtva, lángolva szolgálják fel a nem mindennapi látvány és íz miatt.
4. Kaffeost - A svéd sajtos kávé
A svédek egy különleges sós sajtot használnak a kávéjuk felturbózására. A sajt darabkákra öntik a forró kávét, így az abban lévő olajok és a só kioldódik és elvegyül a kávé ízével.
5. Café touba - A szenegáli feketeborsos kávé
Az erősre főzött fekete kávét cukorral és borssal készítik el, annak érdekében, hogy a kávé erőteljes íze még jobban érvényesülni tudjon.
Forrás: https://www.homegrounds.co
2019. NOVEMBER 04.