Készülj! November 27. BEST FRIDAY

  • Tejjel, cukkorral? Te hogy iszod a kávét? - Bizarr kávéfogyasztási szokások a nagyvilágból
    2020. NOVEMBER 13.

    Tejjel, cukkorral? Te hogy iszod a kávét? - Bizarr kávéfogyasztási szokások a nagyvilágból


    Ma már számtalan kávékülönlegesség közül választhatunk,  amikor beülünk egy kávézóba. Kérhetünk presszót, hosszú kávét, tejjel, tej nélkül, különféle szirupokkal ízesítve, tejszínhabbal megbolondítva.

    Vannak azonban olyan országok, ahol a kávét úgy fogyasztják, ahogyan nekünk még (rém)álmunkban sem jutna eszünkbe.


    1. Kopi Gu Yu - Az ázsiai vajas kávé

    Az ázsiai országokban sokan a kávét sűrített tejjel és vajjal ízesítik, hogy gazdagabbá és lágyabbá tegyék a kávé ízét. 

    2. A skandináv tojásos kávé

    Állítólag a nyers tojás ellensúlyozza a kávé savasságát és keserű ízét. Az eredeti receptúra alapján hallal készítették el ezt az italt. A tojásos változat az Egyesült Államokban terjedt el és onnan jutott vissza Norvégiába. 

    3. Alkoholos kávék

    Írországban a kávét whiskey-vel, Olaszországban a tradícionális grappa-val, Mexikóban tequilával és Kahlua likőrrel ízesítik. Ez utóbbi változatot meggyújtva, lángolva szolgálják fel a nem mindennapi látvány és íz miatt. 

    4. Kaffeost - A svéd sajtos kávé

    A svédek egy különleges sós sajtot használnak a kávéjuk felturbózására. A sajt darabkákra öntik a forró kávét, így az abban lévő olajok és a só kioldódik és elvegyül a kávé ízével.

    5. Café touba - A szenegáli feketeborsos kávé

    Az erősre főzött fekete kávét cukorral és borssal készítik el, annak érdekében, hogy a kávé erőteljes íze még jobban érvényesülni tudjon. 


    Forrás: https://www.homegrounds.co


    Hozzászólás (0)

    Vélemény: