BLOG & INSPIRÁCIÓ
Valentin napi elronthatatlan vacsora ötlet
NEM KELL MINDENKINEK JAMIE OLIVERNEK LENNIE AHHOZ, HOGY VALENTIN-NAPON ELKÁPRÁZTASSA PÁRJÁT EGY ISTENI VACSIVAL. HOZTUNK NEKED EGY BOLOGNAIT FŐÉTELNEK, AMIT TUTIRA NEM LEHET ELRONTANI, ÉS ÓRIÁSI SIKERT FOGSZ VELE ARATNI!
Bolonyai hozzávalók:
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
100 g sárgarépa
2 szál (angol) zeller
500 g darált marhahús
150 ml jó minőségű száraz vörösbor
250 ml passzírozott paradicsom (passata)
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
2 levél babérlevél
1 csipet szárított rozmaring
1 csipet szárított kakukfű
3 dl víz
100 ml tej
spagetti
parmezán
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd a vörösbor és a passzírozott paradicsom következik. Fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal. Felöntjük a vízzel és egy órán át rotyogtatjuk. Ezután öntsünk bele a tejet és főzzük még 10 percig. A tésztát forrásban lévő, sós vízbe bedobjuk, egy evőkanál olaj társaságában, majd a kívánt állagra főzzük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Forrás: Streetkitchen