Termékek
Felfedezés

Kiemelt javaslatok

BLOG & INSPIRÁCIÓ

Volt egy kis hiányérzeted a Harry Potter filmek nézése közben? Talán ezek miatt...

Van néhány szereplő, akit csúnyán kihagytak a Harry Potter filmekből, vagy csak minimális szerepet kaptak, pedig többet érdemeltek volna. Tudjuk, hogy a filmek időtartalma véges, de azért mi hiányoltuk őket...

 

Charlie Weasley

A könyvekben Arthurnak és Mollynak összesen hét gyereke van: Bill, Charlie, Percy, Fred, George, Ron és Ginny – filmekben viszont Charlie-ból gyakorlatilag semmit nem látunk. Oké, Charlie a regényekben is csak néhányszor bukkan fel, de akkor nagyon is fontos feladatai vannak. Az első könyvben hozzá küldik el Hagrid bébisárkányát, Norbertet, majd a Tűz Serlegében ő lesz az egyike a Trimágus Tusa első próbájához szükséges sárkányokat felügyelő varázslóknak.

 

Teddy Lupin

Teddy Lupin volt Remus Lupin és Nymphadora Tonks fia, akit ismét csak teljesen kihagytak a filmekből. A hiánya pedig már csak azért is fájó, mert bár a cselekmény szempontjából nem volt túl fontos szerepe, mégis csak az az ő karakterével alkot egy teljes kört Harry története. Ő már annak az új generációnak a tagja, aki egy biztonságosabb világban nőhet fel a szülei és a többi hős áldozatának köszönhetően.

 

Hóborc

Hóborc számtalan alkalommal megjelent a könyvekben, hiszen ő volt Roxfort csínytevő kopogószelleme – ezzel szemben a filmekben egyszer sem bukkant fel. Persze tény, hogy a cselekmény szempontjából nem volt túl jelentős karakter, de a valódi Harry Potter-fanoknak biztosan fájó volt  a hiánya.

 

Forrás: Cosmopolitan